Maj 2024

Måndag 6 maj

KL. 9:30
  • Webbinarium: Nya tillägg till betong­standarden

    WEBBINARIUM. Få information om tillägget till SS 137003, nya krav på utbildning samt andra nyheter som är på gång inom standardiseringen. Det nya tillägget är till för att minska klimatpåverkan från betong.

KL. 13:00
  • Konferens: Klimatpositiva grannskap och stadsdelar

    KONFERENS. Klimatkonferens med ambitionen att ta helhetsgrepp kring klimatpositiva grannskap och stadsdelar. Om byggnation, energianvändning, grönstruktur och stadens klimatavtryck. 

Tisdag 7 maj

KL. 8:30
  • Seminarium: Stategier för en cirkulär bygg- och fastighetsbransch

    SEMINARIUM. Träffa branschkollegor och diskutera utmaningar och lösningar för återbruk som en möjliggörare för en mer cirkulär bygg- och fastighetsbransch. Det finns en rad utmaningar med återbrukat material. Vad bygger vi in? 

KL. 8:30
  • Kurs: Byggherrens roll för en säker arbetsmiljö

    KURS. Vad innebär rollen som byggherre och hur kan du redan i tidiga skeden skapa förutsättningar för en säkrare arbetsmiljö? Till stor del handlar det om att förebygga – innan vi börjar bygga. 

KL. 9:00
  • Webbinarium: AI i framtidens byggbransch

    WEBBINARIUM. AI kommer att påverka oss alla, oavsett bransch eller yrke. Alla pratar om det, men vad innebär den nya tekniken för byggbranschen? Vilka möjligheter medför AI och finns det baksidor? 

KL. 11:00
  • Seminarium: Ställningsbygge och vibrationer

    SEMINARIUM. Vad behöver du som huvudentreprenör ha koll på gällande ställningsbygge och vibrationer kopplat till arbete? 

KL. 11:30
  • Studiebesök: Sveriges första socialt hållbara hyreshus

    STUDIEBESÖK. Stockholms Stadsmission har utvecklat en innovativ modell för Sveriges första socialt hållbara hyreshus. Målet är att sänka trösklarna så att människor i strukturell hemlöshet kan hitta ett tryggt, långsiktigt boende, där man kan bo bra och bo kvar.

Onsdag 8 maj

  • Riksbankens penningpolitiska möte

    Penningpolitiskt möte där direktionen fattar beslut om penningpolitiken inklusive styrräntan.

  • Vänsterpartiets kongress

    8 till 12 maj håller Vänsterpartiet sin kongress som sker vartannat år. I år är kongressen extra lång, och partiprogrammet som ursprungligen skulle behandlas redan 2020 kommer nu ligga på dagordningen. Partiledaren Nooshi Dadgostar förväntas bli omvald.

Tisdag 14 maj

  • Temadag: KA-dagen 2024

    TEMADAG. KA-dagen är en av Sveriges största mötesplatser för dig som arbetar med bygglagstiftning och byggteknik. Under denna dag samlas branschens experter för att gemensamt utforska och presentera de senaste nyheterna och förändringarna. 

Onsdag 15 maj

KL. 13:00
  • Event: Svefadagen 2024 för fastighetsbranschen

    EVENT. Årligt event för fastighetsbranschen. Under dagen diskuteras ämnen som fastighetsmarknaden, samhällsomvandlingen i norr, AI, hållbarhet och nätverkande.

Tisdag 21 maj

KL. 8:00
  • Konferens: Business Arena Syd 2024

    KONFERENS. Fokus på fastigheter, finans, energi och samhällsbyggnad. Flertalet samtal, seminarier och mingel med företag, kommuner och organisationer inom branschen. 

Onsdag 22 maj

  • Förtidsröstningen till EU-valet öppnar

    I EU-valet kan du förtidsrösta från den 22 maj till den 9 juni, var som helst i hela landet. För att förtidsrösta behöver du ha ditt röstkort och kunna identifiera dig.

  • Mässa: Stockholm smart city

    MÄSSA. Om de senaste visionerna och lösningarna för framtidens smarta städer och samhällen. Hur möjliggör vi för lösningar för en hållbar, säker och uppkopplad stad?

KL. 9:00
  • Partiledardebatt med anledning av val till Europaparlamentet

    Partiledardebatt med anledning av val till Europaparlamentet.

Torsdag 23 maj

KL. 8:00
  • Seminarium: Kan vi förverkliga den gröna staden?

    SEMINARIUM. Vilka progressiva förändringar kommer vi att se i våra städer 2040? Kommer vi äntligen att få se flygande elektriska bilar? Vad är status på den Transatlantiska tunneln som kan ta dig mellan London och New York på 54 minuter? Vilka material kommer att bygga våra hus? 

KL. 9:30
  • Altinget nätverk: Hur löser vi den urbana segregationen?

    STOCKHOLM. Träff med Altingets bostadspolitiska nätverk. Medverkar gör Ann Legeby, Professor i Tillämpad stadsbyggnad vid KTH. 

Onsdag 29 maj

  • Järvaveckan 2024

    Den årligt återkommande politikerveckan Järvaveckan hålls på Spånga IP i Stockholm. 

KL. 9:00
  • Seminarium: Vilka ska betala för framtidens bostäder?

    SEMINARIUM. Bostadsbyggandet har tvärstannat. Färre än 20 000 bostäder beräknas byggstartas i år – 70 procent under Boverkets behovssiffror. Hur ser de finansiella förutsättningarna ut och varför? Hur ser bostadsutvecklarna, bankerna, akademin och politiken på läget och framtiden? 

Torsdag 30 maj

KL. 9:30
  • Altinget nätverk: Ökad attraktivitet i norr - hur gick man tillväga?

    STOCKHOLM. Träff med Altingets nätverk i politisk påverkan. Medverkar gör Niklas Nordström, tidigare socialdemokratiskt kommunalråd i Luleå, medgrundare till AIM Public Affairs som under 2022 köptes upp av Miltton, där Niklas nu arbetar som Senior Advisor.