Maj 2024

Onsdag 8 maj

  • Vänsterpartiets kongress

    8 till 12 maj håller Vänsterpartiet sin kongress som sker vartannat år. I år är kongressen extra lång, och partiprogrammet som ursprungligen skulle behandlas redan 2020 kommer nu ligga på dagordningen. Partiledaren Nooshi Dadgostar förväntas bli omvald.

  • Podcast: Sudan – världens mest bortglömda konflikt?

    PODCAST. För drygt ett år sedan bröt kriget i Sudan ut. Ett krig som skördat tiotusentals offer. Rapporter om etnisk rensning, krigsbrott och risk för folkmord duggar tätt. Varför är det så tyst om ett av världens just nu blodigaste krig?

KL. 9:00
  • Kurs: Avtal för folkrörelseorganisationer

    KURS. Avtalskursen är en introduktion till arbetsrätten med utgångspunkt i kollektivavtalet folkrörelseorganisationer. Du får en grundläggande uppfattning om arbetsrättens centrala delar och kollektivavtalet. 

KL. 12:30
  • Manifestation: Ryssland ut ur Ukraina

    MANIFESTATION. Ryssland ut ur Ukraina samlas varje onsdag vid den ryska ambassaden i Stockholm. 

Måndag 13 maj

  • EU:s ministerråd: Rådet för utbildning, ungdom, kultur och idrott

    EU:s ministerråd: Rådet för utbildning, ungdom, kultur och idrott sammanträder i Bryssel. 

KL. 8:00
  • Webbinarium: Lansering av Friluftsfrämjandets friluftsenkät

    WEBBINARIUM. 4700 kommunpolitiker har svarat på Friluftsfrämjandets friluftsenkät. Rapporten Så kan kommunen stärka folkhälsan genom friluftsliv innehåller forskningen bakom friluftslivets samhällsbidrag, jämförelse mellan enkätsvar från kommunpolitikerna och kommunerna samt rekommendationer framåt. 

KL. 8:30
  • Webbinarium: Rekrytera jämlikt

    WEBBINARIUM. Vad är jämlik och rättvis rekrytering? Hur kan rekrytering användas för att skapa förändring och vilka konkreta metoder och strategier behövs för att nå dit?

Tisdag 14 maj

  • Samråd: Arvsfondens bidragssystem

    SAMRÅD. NOD och Kammarkollegiet bjuder in till två samråd inom ramen för arbetet med att utforma åtgärder som svarar mot Riksrevisionens rekommendationer. Genom Allmänna arvsfonden delar Kammarkollegiet ut stöd till projekt som riktar sig till barn, ungdomar, äldre och personer med funktionsnedsättning.

KL. 9:00
  • Utbildning: Samordna ideella

    UTBILDNING. För dig som vill lägga grunden för eller utveckla arbetet med frivilliga i din förening. Få verktyg i att planera arbetet med ideella samt att förbereda för ideellt engagemang genom att fundera igenom strukturer, roller, ansvar och mottagande av de ideella. 

Onsdag 15 maj

KL. 8:30
  • Webbinarium: Opinionsbildning och påverkan

    WEBBINARIUM. Om boken Mellan drömmen och slitet – en bok om opinionsbildning och påverkan. Hur kan en civilsamhälles­organisation utan stor budget nå ut med sin hjärtefråga? Hur går man tillväga för att påverka samhälls­debatten?

KL. 8:30
  • Temadag: Insamling 2024

    TEMADAG. Ta reda på hur du kan stärka relationerna med dina givare och hur du kan öka antalet gåvor. 

KL. 9:00
  • Rapportsläpp: Evenemang i siffror 2024

    RAPPORTSLÄPP. Ny statistik om svensk evenemangsnäring presenteras i rapporten ”Evenemang i siffror 2024”. Statistiken har tagits fram i ett samarbete mellan flera aktörer inom idrott och kultur samt några av landets stora biljettbolag. Syftet är att visa evenemangens värde och utveckling över tid.

KL. 16:00
  • Webbinarium: Att skapa en icke-binär folkdräkt

    WEBBINARIUM. Om den icke-binära folkdräkten Bäckadräkten och hur den flätar samman folkmusik, traditioner och queera berättelser.

Torsdag 16 maj

KL. 8:30
  • Seminarium: Strategisk styrning av anställda i civilsamhället

    SEMINARIUM. Presentation av en ny rapport. Vad kan forskningen lära oss om strategisk styrning av anställda i civilsamhället? Vissa ledare skulle kanske till och med se de anställda som viktigare än organisationens uppdrag, medlemmar eller rykte.

Onsdag 22 maj

  • Förtidsröstningen till EU-valet öppnar

    I EU-valet kan du förtidsrösta från den 22 maj till den 9 juni, var som helst i hela landet. För att förtidsrösta behöver du ha ditt röstkort och kunna identifiera dig.

KL. 9:00
  • Partiledardebatt med anledning av val till Europaparlamentet

    Partiledardebatt med anledning av val till Europaparlamentet.

Torsdag 23 maj

  • Konferens: Samling mot våldsbejakande extremism

    KONFERENS. Om förebyggande arbete mot våldsbejakande extremism. Konferensen bidrar med kunskap och erfarenhet, lyfter fram framgångsrikt nationellt, regionalt och lokalt förebyggande arbete samt bidrar till nätverksbyggande inom området. 

KL. 9:00
  • Kurs: Framgångsrika företagssamarbeten för organisationer

    KURS. Den här utbildningen ger dig grunderna i hur ideella organisationer kan samarbeta med företag på ett strategiskt och systematiskt sätt för att öka intäkterna genom bidrag och gåvor. 

Onsdag 29 maj

  • Järvaveckan 2024

    Den årligt återkommande politikerveckan Järvaveckan hålls på Spånga IP i Stockholm. 

Torsdag 30 maj

KL. 9:30
  • Altinget nätverk: Ökad attraktivitet i norr - hur gick man tillväga?

    STOCKHOLM. Träff med Altingets nätverk i politisk påverkan. Medverkar gör Niklas Nordström, tidigare socialdemokratiskt kommunalråd i Luleå, medgrundare till AIM Public Affairs som under 2022 köptes upp av Miltton, där Niklas nu arbetar som Senior Advisor.