Friskolekoncern rekryterar ny vd

Andreas Sjöberg är ny vd för friskolekoncernen Europaskolan.

Ditte Roslund

Andreas Sjöberg jobbar i dag som vd för Fastighetsägarna Mittnord. Tidigare har han bland annat varit marknadsområdeschef på samma företag. Han har också jobbat som PR-ansvarig på Coop. I grunden är han journalist. 

– Andreas har erfarenhet av att röra sig i gränslandet mellan offentlig verksamhet och näringsliv, vilket är ett värdefullt bidrag till Europaskolans grundläggande förutsättningar som en offentligt finansierad verksamhet. Detta tillsammans med hans kunskaper i fastighets- och kommunikationsfrågor har varit avgörande för vårt val, säger Johan H Larson, nuvarande vd och ordförande för Europaskolan, i ett pressmeddelande.

Europaskolan är en stiftelse som bedriver skolor på grund- och gymnasieskolenivå i Strängnäs och Malmköping. Andreas Sjöberg börjar sitt nya jobb i samband med höstterminens start.

– Det ska bli enormt spännande att få möjligheten att arbeta med en av de viktigaste samhällsfrågorna vi har, barn och ungdomars utbildning. En bra skola kan verkligen göra skillnad för en ung människas möjligheter till en bra start i livet, säger Andreas Sjöberg i ett pressmeddelande.


E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00