Om  
Christer Nylander

Liberala avhopp

Efter Liberalernas beslut i regeringsfrågan väljer flera tongivande liberaler att hoppa av eller avisera sin avgång.

Johan Manell

Den namnkunnigaste liberalen är partiets andre vice ordförande Christer Nylander (L) som efter beslutet meddelat att han inte ställer upp för omval i riksdagsvalet 2022.

"I valrörelsen 2022 kommer jag att kampanja för liberal valframgång. Jag kommer däremot inte att kandidera till riksdagen nästa val.", skriver han på Facebook.

Även Liberalernas ordförande på Gotland, Simon Härenstam, kommer att sitta kvar mandatperioden ut. Men sen är det slut på det partipolitiska engagemanget. 

– Jag kommer inte stå i en partirörelse och argumentera för det här, säger han till Ekot.

Ett tredje namn är lokalpolitikern Abdukadir Salad Ali som förra året utsågs till "Årets liberal" som har lämnat partiet helt och hållet.

"Jag känner sorgsenhet över att man väljer att göra så här. Det är det jag känner just nu, sorg. Jag har lämnat partiet helt under gårdagen", skriver han till Aftonbladet.

Eskilstunapolitikern Peter Harich (L) som är ledamot i arbetsmarknads- och vuxenutbildningsnämnden i kommunen meddelar på Twitter att han hoppar av både partiet och sina uppdrag.

Nämnda personer

Christer Nylander

Särskild utredare Styrning och uppföljning av folkbildningen, ordförande Ohlininstitutet, Bonus och Stiftelsen Ingmar Bergman
Fil. kand i statsvetenskap och nationalekonomi (1991)

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00